Aromaterapi Esansiyel Yağları ve Kullanımları

Kahin Venüs

Büyük Işık
Aromaterapi Esansiyel Yağları ve Kullanımları
Aromaterapi
Esansiyel
Yağı
Rehber
Gezegen
Kullanımları ve
Etkileri​
AmyrisJüpiterİç huzuru, merkezlenme, meditasyon, şefkat, rahatlama, parfümeri.
Anason,
Yıldız
JüpiterAdanma, olumsuz güçlere karşı korunma, yararlı ruhların katılımı, arınma.
AnasonAyMutluluk, rahatsız edici rüyalara karşı koruma, “Anason, en çok tatmin olmamış hisseden ve romantizmin bu sorunu çözeceğine inanan kişilerin tedavisinde yardımcıdır”. Dikkatli kullanın.
ReyhanMarsAura temizliği, arınma, kutsal alanın törensel temizliği, ruhsal varlıkları, cesareti, içsel gücü çekmeye yardımcı olur. Rahatlatıcı ve canlandırıcı olan fesleğen, tüm dünyada kutsal bir bitki olarak saygı görür. Hindu dininde hem Vishnu hem de Krishna için kutsaldır. Dikkatli kullanın. Hamilelik sırasında kaçının.
KoyGüneşDelphi Kahini ile ilişkilendirilir, Apollo ve Daphne için kutsaldır. Kehanet rüyaları, ruhsal temizlik, arınma, psişik duyarlılığı artırır, güçlendirme, sembolik olarak onuru ifade eder. Defne narkotik özelliklere sahiptir ve dikkatli kullanılmalıdır. Hamilelik sırasında kaçının.
BergamotGüneşRuhu yükseltmek, zihni berraklaştırmak, özgüveni ve içsel gücü desteklemek, güçsüzlük, kurban bilinci, umutsuzluk gibi duyguların üstesinden gelmeye yardımcı olmak, yüksek benliğe ve içsel amaca bağlanmaya yardımcı olmak, rahatlatmak ve canlandırmak için kullanılır. Fotosensitize edici; kullanımdan sonra sadece güneş ışığına maruz kalan cilde Bergapten içermeyen yağı kullanın.
BenzoinVenüs/
Merkür
Bilgelik, anlayış, acı veren duyguları bırakma, kopuş, sevginin prensiplerinin alıp verme dengesi olarak tanınması. Rahatlatıcı, yatıştırıcı. Dikkatli kullanın.
CajeputAyArınma, temizleme, koruma, olumsuz düşünceleri ve enerjileri dağıtmaya ve alışkanlıkları ve zorlantıları kırmaya yardımcı olur, metal berraklığını destekler. Dikkatli kullanın.
KafurAyArınma, negatif enerjileri dağıtmaya yardımcı olma, koruma, zihinsel berraklık, kristal temizliği, sağlık, afrodizyak olarak kullanılır, aşırı tutkuyu soğutmak için. Dikkatli kullanın.
Karanfil
Mutlak
Güneş/MarsKoruma, şifa, cesaret, güç.
KakuleVenüs/
Jüpiter
Aşkla ilişkilendirilen, birçok afrodizyak iksirinin bir bileşeni olan bu bitki, bencilliğin aşkı yok ettiği veya zihnin karıştığı ve kalbin iki sevgili arasında kaldığı bir duruma açıklık getirmeye yardımcı olabilir. Rahatlatıcı. Dikkatli kullanın.
Havuç
Tohumu
Merkür/
Mars
Aşk büyüsü ve afrodizyak iksirleriyle ilişkilendirilir. Ayrıca olgun cildi canlandırmak için kullanılır.
Sedir Ağacı
Atlası
GüneşArınma, kişinin amacına uyum sağlamasına yardımcı olmak, odaklanmak, niyetin netliği, büyülü araçların ve kutsal alanların kutsanması, merkezleme, zihinsel ve duygusal sıkıntıyı bırakmaya ve içsel bir kompozisyon duygusu kazanmaya yardımcı olmak için. Hamilelik sırasında kaçının.
Sedir ağacı
Virginian
GüneşBüyülü alanların korunması ve arınması, aura temizliği, negatif enerjilerin dağıtılması, şeytan çıkarma ve kovma ayinleri, ruhsal kanalların açılması için kullanılır, çok etkilidir. Dikkatli kullanın. Hamilelik sırasında kaçının.
Papatya
Roma
Güneşİç huzuru sağlamaya, korku ve endişeyi bırakmaya, kabullenmeye, içsel uyuma dayalı güven kazanmaya, şefkate yardımcı olmak.
Papatya
Mavisi
GüneşBilgelik, şefkat ve şifa ritüelleri kazanmak için ek güç sağlamak amacıyla Roma Papatyası yerine kullanılabilir, zorlayıcı zihinsel endişe kalıplarını kırmaya ve topraklamaya yardımcı olabilir.
TarçınGüneş/
Merkür
Zihinsel güçleri, niyet ve konsantrasyonun odaklanmasını teşvik etmek, ruhsal ve fiziksel düzlemlerde iletişim kanallarını açmak, kalp çakrasını açmak, aşk iksirlerinde, verme ve alma sorunlarıyla bağlantılı enerji tıkanıklıklarını temizlemek ve böylece para akışını teşvik etmek için kullanılır. Mısır'da Mumyaları korumak için kullanılırdı. Dikkatli kullanın. Hamilelik sırasında kaçının.
Limon otuGüneşYorgun zihni canlandırmak, ruhu yükseltmek, umut, arınma, ağır ve karanlık düşünce formlarını bırakmak, negatif enerjileri dağıtmak için kullanılır. Böcek kovucu.
AdaçayıJüpiterGerginliği gidermeye, arınmaya, korumaya, çakra çalışmasına, enerji dengeleyiciye, yüksek benlikle bağlantıya, dünyevi sorunlara ruhsal bakış açısı kazanmaya, bilgeliğe, anlayışa yardımcı olur. Dikkatli kullanın. Hamilelik sırasında kaçının. Alkol ile birlikte kullanmayın.
KaranfilMars/
Jüpiter
Zihinsel ve fiziksel enerjiyi canlandırmak ve uyarmak, cesareti, içsel gücü, korumayı, şifayı çağırmak, kundalini enerjisini uyarmak, aşk iksirlerinde ve para büyüsünde kullanılır. Dikkatli kullanın.
KişnişAyAşk iksirlerinde kök ve kalp çakraları üzerinde etki etmek için kullanılır ve bu nedenle özellikle bağın uzay ve zamanın ötesinde sürmesi amaçlandığında düğün/el bağlama törenleri için uygundur. Şefkat, koruma, astral seyahat.
KimyonMars/
Jüpiter
Temel çakra enerjisini uyarmak için kullanılır, sıklıkla aşk iksirlerine, koruma muskalarına, şans tılsımlarına ve refaha eklenir.
SelviSatürnManevi anlayışı, acıyı bırakmayı, ayrılık ve kayıpların üstesinden gelmeyi, tamamlanma ritüellerini, ölümü, arınmayı teşvik eder. Hamilelik sırasında kaçının.
İlköğretimSatürnGeçiş ayinleri, aşkınlık, ruhlar alemine yolculuk, eski Mısır mumyalama losyonlarının önemli bir bileşeni.
OkaliptüsAy/
Merkür
Arınma, şifa ritüelleri, şeytan çıkarma, negatif enerjileri kovma.
Rezene,
Tatlı
MerkürKoruma, adanma, arınma, uzun ömür, cesaret, odaklanma, dönüşüm, meditasyon, anlayış, konsantrasyon, doğurganlık. Dikkatli kullanın. Hamileliğin ilk aylarında önerilmez.
BuhurGüneşTanrılar için yiyecek olarak kabul edilir, arınma, kutsama, meditasyon, ruhsal anlayış, niyetin odaklanması, cesaret, koruma, korkunun, olumsuz duyguların, kaybın, kederin, şefkatin üstesinden gelmeye yardımcı olma, pranayama için kullanılır.
GalbanyumUranüs/
Satürn
Arınma, korunma, negatif enerjileri uzaklaştırma, ruhlar alemine yolculuk, eski Mısır'da mumyalama losyonlarının malzemesi olarak kullanılırdı.
SardunyaVenüsKoruma, endişe ve olumsuzlukları dağıtır, içsel erkek ve dişi enerjileri dengeler, kopuşu sağlar, esnekliği artırır.
ZencefilAy/
Mars
Kişisel farkındalık, enerjiyi harekete geçirme, zihinsel veya büyülü çalışma, cesaret, koruma, başarı, kundaliniyi harekete geçirme, aşk iksirleri için kullanılır.
GreyfurtGüneşZihinsel berraklığa, öz güvene, geçmiş deneyimlerin acısına bağlı kalmanın getirdiği şüphe, güvensizlik ve olumsuz duyguların üstesinden gelmeye, kıskançlık, haset, umutsuzluk ve acı ile başa çıkmaya, hayal kırıklıklarını serbest bırakmaya yardımcı olur.
Ho-odunMarsAtaletin üstesinden gelmeye ve özellikle bilinmeyenin korkusundan kaynaklanan tatmin edici olmayan durumlara tutunma kalıplarını kırmaya yardımcı olmak, şimdi ve buradaki durumla yüzleşmeye ve değişmek için cesaret oluşturmaya yardımcı olmak için, kaçışçı 'keşke...' hayalleri gerçeğe dönüştürülebilir.
Sümbül
Mutlak
Venüs /
Satürn
Topraklanma, bağlılık, yeni projelere başlama, düşünceyi eyleme dönüştürme, üzüntü, keder ve ölümle yüzleşme, bırakma, zorlayıcı davranış kalıplarını kırma, bastırma, aşk korkusu için kullanılır.
ÇördükSatürnArınma, koruma, ruhsal/aura temizliği, kutsal nesnelerin ve mekanların kutsanması, negatif enerjilerin ve sıkıntıların uzaklaştırılması. Hamilelik sırasında veya epilepsi veya yüksek tansiyondan muzdaripseniz kaçının.
Yasemin
Mutlak
Venüs/
Ay
İçsel gücü artırmak, kaybolan ilgiyi yeniden canlandırmak, aşkı çekmek, kundalini enerjisini canlandırmak için kullanılır. Yasemin'in hem fiziksel hem de ruhsal seviyelerde rezonans yaptığı düşünülür ve bu nedenle tantrik ritüellerde, zihinsel ve duygusal huzur için, astral seyahatte, ruhu yükseltmek için, ağır duyguları dağıtmak için, doğum ritüellerinde kullanılır. Hamileliğin ilk 4 ayında kaçının.
ArdıçGüneşArınma, koruma, negatif enerjileri ve varlıkları dağıtma, şifa ritüelleri, psişik temizlik, kristal temizleme, konsantrasyona yardımcı olur, niyetin odaklanması, merkezleme, cilt toniği, rahatlatıcı. Dikkatli kullanın. Hamilelik sırasında kaçının.
LavantaMerkürİç huzur, arınma, meditasyon, duygusal/fiziksel şiddete karşı koruma, sağlık, ruhsal aşk, anlayış, zihinsel berraklık, ruhu yükseltmek, merkezleme ve topraklama, aşk taahhütleri, el bağlama/evlilik, doğum ritüelleri, yeni başlangıçlar için kullanılır. Bu muhtemelen aromaterapide en yaygın kullanılan uçucu yağdır ve çok çeşitli koşullarda kullanılır.
Lavanta,
Başak
MerkürKullanımları gerçek lavanta ile aynıdır.
LimonGüneşZihin berraklığını artırmak, ruhu tazelemek, enerji vermek, arınmak, şifa ritüellerinde, ilgisizlik ve ataleti kırmak, şefkat, sevgi için kullanılır.
Limon otuGüneşArınma, psişik kanalları temizleme, ilgisizlik ve can sıkıntısını kırma, enerji verme, kendine acıma ve abartılı benmerkezciliğin üstesinden gelme. Böcek kovucu. Dikkatli kullanın.
Limon
Otu
Güneş/
Venüs
Arınma, ritüel araçların temizlenmesi, ruhsal aşk, rüya çalışması. Dikkatli kullanın.
Ihlamur
Çiçeği
Mutlak
VenüsRuhsal, aşkın sevgi bağları, şefkat, farklılıkların giderilmesi gereken iletişimlerde kalp ve zihni açmak, anlayış, samimiyet, dürüstlük, daha yüksek öz farkındalık için kullanılır.
KireçGüneşZihni ve ruhu canlandırmak, korumak, eylem niyetini canlandırmak, arınmak, bulanık görüş ve bulanıklığı kesmek, netlik ve kararlılık kazanmaya yardımcı olmak için kullanılır. Dikkatli kullanın.
MandalinaGüneşOlumsuz duyguları bırakmak, duygusal yaraları yatıştırmak, kendini kabul etme duygusunu kazanmaya yardımcı olmak, kendinden nefret etmeyi dağıtmak, ruhu yükseltmek, kalp çakrasını açmak, iç huzuru ve mutluluğu teşvik etmek için.
Mercanköşk,
Tatlı
VenüsVenüs'e kutsaldır, şefkati artırmak, kalp çakrasını açmak, mantıksız korku ve paranoyayı yenmek, perspektif kazanmaya yardımcı olmak, topraklama, ruhsal alemde kolay bir geçişi ve mutlu bir varoluşu teşvik etmek için cenaze otu olarak kullanılır, gök gürültüsü ve şimşeklere karşı koruma sağlar. Hamilelik sırasında kaçının.
Melisa
Doğru
JüpiterRuhu yükseltmek ve kalbi sevindirmek, korku ve endişeleri gidermek, koruma, iç huzuru ve arınma, ritüel objeleri temizlemek ve refah bilincini teşvik etmek için kullanılır.
Mimoza
Mutlak
SatürnKorunma, arınma, kehanet rüyaları, sevgi, şifa.
MersinVenüsSevgi ve huzuru çeker, refahı, bereketi, mutluluğu, gençleşmeyi teşvik eder.
MürSatürnGeleneksel olarak arınma, negatif ve zararlı enerjilerin dağıtılması, koruma, psişik duyarlılık, ruh alemine yapılan yolculuklarda koruma, geçiş ayinleri, ruhsal anlayış, acıyı, kederi ve üzüntüyü bırakma veya aşma, topraklama, Mısır mumyalama losyonlarının temel bir bileşeni olarak kullanılan en kutsal bitkilerden biri olarak kabul edilir. Dikkatli kullanın. Hamilelik sırasında kaçının.
Nergis
Mutlak
VenüsRuhsal aşk, trans çalışması, kehanet rüyaları, ilham, aşkınlık, yeni başlangıçlar, geçiş ayinleri, ruhsal aleme yolculuklar. Dikkatli kullanın.
NeroliGüneşMerkezleme, niyetin odaklanması, zihinsel karışıklığın giderilmesi, kalp çakrasının açılması, korku ve endişelerin giderilmesi, pozitif enerjilerin çekilmesi, mutluluk, huzursuzluk, histeri ve şokun yatıştırılması için kullanılır.
NiaouliMerkürArınma, korunma, fiziksel ve ruhsal bedeni tıkayan negatif enerjilerin atılması, aura temizliği.
Meşe Yosunu
Reçinesi
JüpiterTopraklama, niyetini sağlamlaştırma, koruma, olumlama, inanç, refah.
TuruncuGüneşZihni tazelemek, ruhu yükseltmek, enerji vermek, gençleştirmek, ağır düşünce kalıplarını bırakmak, kalbi ve zihni sevgi, neşe ve mutluluğa açmak için kullanılır.
PalmarosaVenüsKoruma, sevgi, şifa, niyetin odaklanması.
PaçuliSatürn/
Plüton
Güçlü bir afrodizyak olarak kullanılır, duygusallığı arttırır, kundalini enerjisini uyandırır, topraklama sağlar ve tezahürü destekler.
Biber,
Siyah
MarsKoruma, enerji, dürtü, atalet ve uyuşukluğun üstesinden gelmeye yardımcı olur, cinsel dürtüyü, gücü, cesareti ve dayanıklılığı uyarır. Dikkatli kullanın.
NaneMerkür/
Venüs
Arınma, zihinsel berraklık, negatif düşünce formlarını ve enerjileri dağıtma, kutsal mekanları ve ritüel objeleri temizleme, psişik duyarlılığı artırma. Dikkat: Hamileliğin ilk 4 ayında önerilmez.
Küçük taneliGüneşZihinsel sıkıntıyı hafifletmek, duygusal gerginliği serbest bırakmaya yardımcı olmak, topraklama yapmak, duygusal yaraları yatıştırmak ve acıyı bırakmaya yardımcı olmak için kullanılır. Dikkat: Hamileliğin ilk 4 ayında önerilmez.
Kırmızı biber
meyvesi
MarsEylemsizliği ve her türlü ince enerji tıkanıklığını kırmak, enerji vermek, refah bilincini, şifa ritüellerini, korumayı, cesareti teşvik etmek için. Dikkatli kullanın.
ÇamSatürnArınma, kutsal mekanın ve ritüel objelerin temizlenmesi, negatif enerjinin dağıtılması, kristal temizliği, koruma, doğurganlık, doğum, içsel güç, anlayış, şifa ritüelleri, refah bilinci, tezahür.
Gül
Otto
VenüsAşk, iç huzuru ve şefkat için, kalp çakrasını açmak için, mutluluk için, kehanet rüyaları için, bağımlılığın ve bağlanmanın üstesinden gelmeye yardımcı olmak için, geçmişi bırakmak için, korkuyu, üzüntüyü, kederi ve pişmanlıkları gidermek için. Dikkat: Hamileliğin ilk 4 ayında önerilmez.
Gül
Mutlak
VenüsKullanım şekli Rose Otto ile aynıdır. Dikkat: Hamileliğin ilk 4 ayında önerilmez.
BiberiyeGüneşİçsel güç, öz güven, zihinsel berraklık, niyet odağı, ilgisizliği ve ataleti kırmak, koruma, arınma, kutsal alan ve ritüel nesnelerinin temizlenmesi, ruhsal farkındalık ve anlayış, hafıza, ruhsal aleme geçişi desteklemek, cenaze törenleri, geçiş törenleri için kullanılır. Dikkat: Hamileliğin ilk 4 ayında veya yüksek tansiyondan muzdaripseniz önerilmez.
Adaçayı,
İspanyolca
JüpiterAura temizliği, negatif enerjileri dağıtma, arınma, koruma, ruhsal anlayış ve bilgelik, kehanet için kullanılır. Dikkat: Hamilelik sırasında veya yüksek tansiyondan muzdaripseniz kaçının.
Sandal ağacıJüpiterDoğu dinlerinde son derece kutsaldır, ruhsal farkındalık, iç huzuru, yüksek amaçlarla uyum, bilgelik, korkuları ve olumsuz enerjileri dağıtma, kehanet, meditasyon, tezahür yasalarını anlama, refah bilinci, şifa ritüelleri, ruhsal aleme geçiş, aşkınlık, rahatlama.
NaneVenüsŞifa ritüelleri, arınma, aura temizliği, kristal temizliği, rüya çalışması sırasında negatif enerjilere karşı koruma, zihinsel berraklık ve odaklanma. Hamilelik sırasında kaçının.
Hint sümbülüMerkür/
Jüpiter
Koruma, arınma, iyi şans ve yardımsever ruhları çekme, kişinin sevgisine, anısına, öğrenimine sadık kalmasını sağlayan bir tılsım, kutsama yağı.
Çay AğacıAy/
Merkür
Aura temizliği, koruma, arınma, zihinsel kanalları açma ve zihinsel berraklık, üst çakraların tıkanıklığını giderme amacıyla kullanılır. Aromaterapide geniş uygulama alanı vardır.
Kekik,
Beyaz
VenüsDuygusal denge, verme ve alma arasındaki dengeyi sağlamaya yardımcı olur, sağlığı, arınmayı, korumayı, içsel gücü ve duygusal cesareti destekler. Dikkatli kullanın.
Zambak
mutlak
VenüsMayalar tarafından tanrıların kaynağı olarak kabul edilen bu taş, vizyon çekmek, trans çalışmaları yapmak, psişik duyarlılık, sevgi, şefkat ve kalp çakralarını açmak için kullanılır.
KediotuMerkürYıldırımdan korunma, barış, tutku, evcilleştirme, arınma, ilişkilerde uyum, merkezleme, topraklama, kedigillerin gözdesi. Çok rahatlatıcı. Dikkatli kullanın.
Vanilya
Mutlak
VenüsAşk, kök çakrayı, zihinsel güçleri harekete geçirir, enerjiyi canlandırır.
VetiverVenüs/
Jüpiter
Topraklanma, refah bilinci, tezahür yasalarını anlama, koruma, sevgiyi çekme.
CivanperçemiVenüsKoruma, cesaret, sevgi, dostluk, psişik güçler, negatif enerjileri uzaklaştırma.
Ylang
Ylang
VenüsAşkı çekmek, duygusallığı arttırmak, korku ve endişeyi, olumsuz yansıtmaları gidermek, öz değer ve güven duygusu kazanmaya yardımcı olmak, kişinin kendini merkeze almasına yardımcı olmak, suçluluk duygusu ve kıskançlık ve öfke gibi kişinin ilerlemesini engelleyen diğer olumsuz duyguları bırakmak için kullanılır.
 
Geri
Üst